Голямата изненада е факт! „Арда“ елиминира „Пирин“(Разлог) в Суперлигата

Отборът на „Арда“(Кърджали) затвърди поднесената  голяма изненада в първия четвъртфинал от Суперлигата при мъжете, като записа втора победа над „Пирин“(Разлог) в плейофите и се класира на полуфиналите на мъжкото първенство.

Този път тимът на Иван Халачев записа победа  с 3:1 (23:25, 25:18, 25:23, 25:17) пред препълнените трибуни в Кърджали.

В самото начало на срещата играчите на Кърджали излязоха изключително целеустремени и организирани. С влизането в гейма , те поведоха с 5:0, което им осигури спокойствие до второто техническо прекъсване. „Пирин“ обаче  не бяха отписали гейма, като успяха да направят серия от последователни точки и да поведат в резултата. Този импулс в играта им се отрази негативно върху редиците на „Арда“, които не успяха да върнат  синхрона в играта си. Така отборът от Разлог записа първия гейм с 25:23 в своя актив и поведе с 1:0.

В следващите три гейма, отборът на кърджалии показа огромно желание за крайната победа. Загубата на първата част се оказа, като огромен стимул  в полето на момчетата на Иван Халачев, които оставиха сърцето си на терена за многобройната публика, дошла да ги подкрепи. С всеки спечелен гейм – те изглеждаха по-силни, а това обезверяваше противника.

Поредният си много силен мач изигра нападателят на „Арда“ Спас Байрев, който заби 27 точки (2 аса, 57 % в нападение). За „Пирин“ щатният реализатор Венцислав Георгиев отбеляза 18 (53 % в атака).

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене