ВИДЕО: Нашият журналист Борис Анзов поздрави на официалния брифинг представителя на МВНР на РФ Мария Захарова с 8 Март

Само в Топ Преса!! и Медия Мост България новините с нас идват Бързо

Нашият журналист Борис Анзов с който се определяме като свободна и независима практика от България поздрави на официалния брифинг представителя на МВНР на РФ Мария Захарова с 8 Март, подарявайки и букет от цветя и българско вино специално изготвено за нея с етикета на карикатурата на  големият руски карикатурист в Русия: Андрей Бильжо Петрович фото на карикатурата.

Нашият Кореспондент в Русия на Медия мост България и Топ преса, Лидер на НПО ЩО Е МАКЕ СЕ Е ЮНАК, Борис Анзов заеви пред нас, че е готов да защити официалния представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, на когото бе наложено порицание, че не е успял да осигури безопасността на чуждестранните журналисти в Сирия, предаде РИА „Новости“.

По-рано Министерството на отбраната на Русия съобщи, че тежка артилерия е обстреляла населения пункт Кинсиба от страната на Бдама и турско-сирийската граница. Снарядите са се взривили на 150-450 м. от работещите там журналисти. В резултат четирима от тях – от Русия, Китай, Канада и България – получиха наранявания. На пострадалите бе оказана помощ и състоянието им е задоволително, посочва агенцията.

„Неотдавна се върнахме от Сирия, където бяхме обстреляни на територия, на която бе (установено) примирие. Бяхме с бронирани жилетки и каски с надпис „Преса“. Подло ни обстреляха приблизително от страната на турската граница. Бих искал да изразя благодарността си на Игор Конашенков, който предприе всички необходими мерки, за да ни изведе в безопасност. Гордея се с него и искам да кажа, че както и преди 135 години, българи и руснаци бяха заедно в бой и ни обстрелваха. Ето защо му изказвам голямото си признание“, е казал Анзов по време на брифинг с официалния представител на Министерството на отбраната на Русия Мария Захарова.

„Прочетохме, че той (Конашенков) е получил порицание и смятам, че всички журналисти, които бяха с него, ако трябва ще се застъпим (за него)… Той ни спаси, благодарение на действията си, той ни изведе“, е добавил българският журналист, пише РИА „Новости“.

От Русия москва Борис Анзов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене