Хиляди на ски в курорта Банско

Хиляди туристи атакуваха курорта Банско този уикенд заради по-ниските цени на нощувките и многото сняг в Пирин планина. Снежната покривка на Бъндеришка поляна достигна 95 сантиметра, а на връх Тодорка е метър. Голяма част от гостите са нашенци, които съчетават отдиха с каране на ски в Пирин планина.

„Сигурно има 7000-8000 души в момента в курорта. Идват много от съседната община Разлог, за да практикуват любимия си спорт в Пирин планина. Има и доста хора от Македония, Сърбия, Турция, Румъния, Израел. Добрата новина е, че има достатъчно сняг, за да се отдадат на ските по перфектно обработените писти в ски центъра“, заявиха от Съюза на туристическия бизнес в Банско, пред „Стандарт“.

Хотелиерите свалиха в началото на този месец цените с 20-30%. В семейните хотели нощувка и закуска не са по-скъпи от 30 лева на човек. В тризвездните хотели двойната стая е между 60 и 70 лева, а в по-луксозните – между 80 и 100 лева. Някъде двойната стая е над 100 лева, но в тези комплекси има много екстри, които се ползват безплатно от клиентите. „Непрекъснато правим промоции, за да привлечем клиенти. Даваме 4 нощувки на цената на 3, 6 на цената на 5″, разкриха хотелиери. Най-важно е да се задържи снежната покривка в планината, за да се радваме на добър зимен сезон, който да е по-успешен от миналогодишния, твърдят банскалии.

„Има ли сняг, то напливът на туристи е гарантиран. Карането на ски си остава приоритет в този сезон, за да се предпочете нашият курорт. Има ли сняг, то ще има туристи чак до средата на април месец“, твърдят от туристическия бранш.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене