„Пирин“(Разлог) спечели за първи път през пролетта

Воденият от Николай Митов тим постигна много важна победа с 1:0 над Созопол в двубой от 20-ия кръг на „Б“ група.

Отборът стигна до победата пред собствена трудно и не без помощта на късмета, след като гостите играха по-добре и пропуснаха заради липсата на шанс да си тръгнат поне с точка. Домакините стигната до първия си пролетен успех след уникален гол на Костадин Аджов в 26-ата мин., при който добра асистенция направи Петър Тончев.

Костадин Аджов

Костадин Аджов

Домакините излязоха за мача с куп кадрови проблеми, като 4 от основните им футболисти отсъстваха, а в състава бяха включени момчета от ДЮШ на клуба. Срещата започна равностойно, но домакините успяха да поведат. Веднага след гола Петър Тончев можеше да покачи на 2:0, но изпусна сам срещу вратаря. До края на полувремето Созопол създаде няколко положение, но до гол не се стигна. През втората част гостите имаха едно чисто положение, но след центриране от корнер гредата спаси вратаря на домакините Емил Петров, който замени контузения Петър Дебърлиев. Дебютантът обаче пък бе на висота през всичките 90 минути. До края на мача домакините бяха по-активният отбор и изпуснаха 3-4 добри положения, които не бяха материализирани именно заради добрите му намеси.

След мача към проблемите на настаника Николай Митов се добави още един – контузията на Разнгел Игранов, който бе сменен принудително в 83-та мин. и заведен веднага в местната болница. Днес се очаква да стане ясно какво е нараняването му и дали ще се наложи да му бъде дадено време за възстановяване и колко дълго ще бъде то.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене