Облачно през деня, валежите се връщат привечер

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, до обяд на отделни места със слаби превалявания от дъжд. По-съществени разкъсвания на облачността ще има на места над Южна България. След обяд от югозапад ще започнат нови валежи, които през нощта ще обхванат по-голямата част от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 14°, а минималната 8°,

Благоевград 12°/6°,

Банско 11°/6°,

Разлог 12°/6°,

Дупница 11°/,

Кюстендил 12°/4°,

Перник 10°/4°,

Сандански 14°/6°,

Петрич 14°/6°

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде предимно облачно, по върховете и мъгливо. До обяд ще е почти без валежи, но след обяд над планините от Западна България ще започнат слаби превалявания, предимно от сняг, които през нощта срещу неделя ще се усилят. Ще духа слаб южен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но валежи са малко вероятни. Над южните райони ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9-12°, температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене