Само в Топ Преса! Жена на годината на Благоевград

До 16 март (сряда) 2016 година, се провежда процедурата по номинирането в четиринадесето издание на традиционния конкурс „Жена на годината на Благоевград”. Конкурсът се организира от Женското благотворително дружество „Македония”, клуба „Жена на годината“ и Радио Благоевград. Топ Преса е официален медиен партньор. В момента Топ Преса ТВ подготвя филм за организацията на конкурса. (Видео продукцията ще може да гледате на 26 март в сайта на Топ Преса – www.TopPresa.com). Имената на 10 номинирани благоевградчанки ще бъдат оповестени на 17 март. Името на носителката на приза за 2016 година ще се оповести на самата церемония по награждаването, която ще се проведе в деня на големия християнски празник Благовещение и „Деня на благоевградчанката” – 25 март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград от 18 часа.

От кухнята на предстоящото събитие „Жена на годината на Благоевград” се срещам с главната дизайнерка Олга Воршилова.

– Самата процедура стартира на първи март, от тогава хората дават своите предложения и до сега имаме над 300 номинации. Няма да споменавам имена, те ще бъдат известени на 17 март. Тогава ще обявим 10-те номинирани жени за титлата „Жена на годината на Благоевград”

Как става номинирането, предложенията как се правят?
– Вариантите са няколко. Имаме си официален сайт www.jenanablagoevgrad.org през него може да се номинират жени, там има и всички контакти, телефони и ел. пощи. Там е и един голям архив в който са събрани имената на всички номинирани жени през годините.

Разбрах, че си имате и генерален спонсор. Кой е той?
– Да, това е Борис Ячев. (Борис Ячев е български политик, депутат от 40 и 43-то Народно събрание на България. Той е заместник-председател на ПП Национален фронт за спасение на България и зам. председател на парламентарната група на Патриотичния фронт.) Той е човекът, който ни подкрепи преди 14 години. И тази година също ще присъства на церемонията и ще връчи статуетката на победителката, която ще стане „Жена на годината на Благоевград”. Тук искам да кажа, че имаме и много сериозни медиини партньори, като Топ Преса и Радио Благоевград.

Jena na godinataКак журито избира коя е жената заслужила тази титла „Жена на годината на Благоевград”?
– Това е един много често задаван въпрос. Много хора се чудят как точно стават нещата. Всички жени, които са били „Жена на годината на Благоевград” влизат в клуба „Жена на годината“. С тях се събираме ежегодно на 16 март. От една страна, ние като организатори, моя милост Олга Воршилова, Председател на женско дружество – Светлана Йорданова, редактор и водещ е Силвия Домозетска. Така обсъждаме всяка една номинация, която е постъпила при нас и на следващият ден обявяваме десетте жени, които ще бъдат наградени на церемонията.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене