НУ ”Яне Сандански” – гр. Разлог участва в проект „Научи се да караш ски”

В продължение на 4 дни 33 ученици от третите класове на НУ ”Яне Сандански” гр. Разлог взеха участие в инициативата „Научи се да караш ски“. Това е програма в подкрепа на здравето на българските деца и зимните спортове, организирана от Министерството на физическото възпитание и спорта, МОН, РИО-Благоевград и Българска федерация по ски.

Програмата „Научи се да караш ски” се провежда за осми пореден път и учениците  взеха своите първи уроци по ски в гр. Банско на Бъндеришка поляна. Това стана с помощта на опитните ски инструктори от фирма „Юлен” и разбира се с подкрепата на спонсора на тази прекрасна инициатива – М-тел.

В финална надпревара в Банско, при отлично подготвено трасе се пуснаха всички участници в програмата „Научи се да караш ски”. Първенци от нашето училище станаха Крум Пахов, Ивана Мицина и Елиза Маджарска, които ще продължат своето обучение и през месец април.

Всяко едно от децата показа завидни технически умения по време на състезанието и надпреварата бе оспорвана до самия край. Благодарим на прекрасните ски учители Димитър Еринин, Мария Иванова и Йорданка Мутафчиева.

„Научи се да караш ски” ще продължи и за в бъдеще, като през следващата 2017 година броят на децата, които ще вземат участие по пистите на родните курорти ще бъдат със сигурност в повече от тази година.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене