Димитър Гамишев е новият председател на ГЕРБ в Гоце Делчев

Настоящият шеф на Комисията по спорта в общинския съвет бе одобрен от централата на партията за временен лидер в региона край Места и е едно от трите нови лица в управлението и на местно ниво, тиражирани по-рано. 

Новината бе потвърдена от него самия и от най-високо ниво като с нея се опровергава тиражираната по-рано информация, че водач на герберите в Гоце Делчев ще бъде директорът на училището в Брезница Николай Джингаров. Оказа се вярно обаче, че той ще бъде ново лице в ръководството, но там той ще бъде с ролята на организационен секретар, а така също и че Костадинка Богданова също влиза в състава му.

От старите членове останаха Ангел Тунчев, Атанас Чурков и бившият кмет на Мусомище Иван Ламбрев.

Димитър Гамишев всички останали членове на управителното тяло ще има основна задача да подготви избора на нов председател и онези, които ще му помагат в структурата на ГЕРБ в Гоце Делчев. Важното събитие се очаква да се случи най-късно до края на април като датата тепърва ще бъде уточнено. Очаква се временният ръководител на хората на Бойко Борисов в общината заедно с Костадинка Богданова и Николай Джингаров да бъдат сред евентуалните кандидати да заемат овакантения от Георги Андонов пост. Както е известно депутатът бе кандидат за кмет в града на изборите през октомври, но загуби от досегашния управник там Владимир Москов със сериозна разлика, след като в общината тенденция на спад на гласовете на ГЕРБ в Гоце Делчев. Това доведе и до оставката на досегашния председател.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене