ВИДЕО: Вижте трогателната история на Бай Юри, който свири по улиците на Благоевград, за да изхранва многобройната си челяд

Бай Юри Димов е най-известният уличен музикант в Благоевград. Свири от дълги години в центъра на града. Познават го почти всички жители на областния център.
Неговото работно място е пейката. С акордеон в ръка той забавлява минаващите покрай него хора, а те му се отблагодаряват като му оставят стотинки за хляб. Преди 18 години останал без работа и взел акордеона. Научил се и да пее. За него няма нито дъжд, нито сняг, нито студ, камо ли пък жега. Винаги е „на линия“ – на пейка на 50 метра от новия мол в Благоевград.
В забързаното ни ежедневие не ни остава време, а и не намираме повод да се замислим как живеят хората като него имат ли някакви проблеми. Всъщност проблемът е един – че много хора, не само такива като него, са без работа. Това е причината за нарастващия брой на кражбите и на другите видове престъпления. Бай Юри обаче никога и не си е помислил да направи такова нещо и е избрал да се прехранва по честен начин, въпреки трудностите.
Успява ли да го направи и как се справя с живота ще прочетете в печатното издание на „Топ преса“!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене