Местния печат

„Вяра“

Самоковският прокурор Е. Трендафилов по следите на бракониери, изсекли 120-годишна гора над с. Говедарци, облажили се с над 200 бона

Прокуратурата започна проверка по сигнал за поголовна сеч, дирижирана от ръководството и служители на ДГС-Самоков. Незаконната сеч не е пожалила 120-годишна гора в землището на с. Говедарци в държавен горски фонд.

Шофьорът Рамбо докара 1500 лв. глоба на дупнишката фирма „Мегатранс” за обърнатия рейс с учители в Крива паланка, не използвал тахограф

1500 лева глоба отнесе дупнишката фирма „Мегатранс 2009” ЕООД с управител Кирил Илчев за катастрофиралия автобус с учители в македонския град Крива паланка. Това стана факт след проверката на областния отдел на Държавната автомобилна администрация в Кюстендил.

Десетки дупничани: Приветстваме ремонта за 18,7 млн. лв. на дупнишките квартали „Елица” и „Бистрица”, само да не се окажем с криви и некачествени плочки като на центъра

„Приветствам инвестиционната програма за 18,7 млн. лв. по обновяването на жк „Бистрица” и „Елица”, представена от лидера на ГЕРБ и ОбС шеф Ивайло Константинов. Смятам, че тя е много сериозна задача пред екипа на дупнишкия кмет Методи Чимев. Жителите на жк „Бистрица”, където живея и аз, заслужаваме по-красив квартал”, заявиха десетки дупничани на редакционните телфони, сред които Снежана Миладинова, сем. Владимирови, сем. Пехливански и др. Те обаче изразиха тревога за качеството на строителните материали.

Вигенин: Петрич да бъде нащрек за бежанците, Бръчков: Ще се справим с предизвикателствата

Ако бежанският поток се пренасочи през българо-гръцката граница, гражданите на Петрич трябва да поддържат висока степен на готовност за реакция, заяви депутатът Кристиан Вигенин на среща с кмета Димитър Бръчков в Петрич. Градоначалникът е информирал за проблемните въпроси, наследени от предишното управление и е изразил увереност, че екипът му ще се справи с предизвикателствата.

Неочаквано, но факт! Банскалията Костадин Касапов седна на шефския стол в горското стопанство в Симитли

34-годишният банскалия Костадин Касапов стана шеф на ДГС – Симитли. Той беше представен вчера сутринта пред колектива на териториалното поделение на ЮЗДП. Досега е работил в Национален парк „Рила“. Назначението му изненада хората в горските среди. За шефския стол в горското в Симитли до последно се спрягаше името на бившия шеф на ДГС-Гърмен Денис Шенгов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене