СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА!!! БФС показа как може да действа истински строго! Наказа Наджи Шенсой заради казана истина, но забрави да бъде така категоричен към състезател на „Лудогорец“!

Хората в БФС показаха, че четенето и прилагането на правилниците и наредбите е силната им страна в определени случаи, в други могат да ги четат както си искат

Явно Дисциплинарната комисия към БФС се оказа доста чувствителна, след като глоби треньора на „Пирин“(Благоевград) заради истини, които той каза за съдиите, който съвсем справедливо уличи в пристрастност и липса на еднакъв критерий към двата отбора на мача с „Лудогоец“.  Наджи Шенсой бе санкциониран с 2000 лева заради изявление пред медиите, в които към длъжностни лица след мача на „орлетата“ на стадиона в Благоевград, загубен с 1:3. За да бъде всичко, както трябва и да се накаже „справедливо“ провинилият се беден благоевградски клуб футболните служители одрусаха Александър Дюлгеров, Янко Сандански и Румен Сандев от Пирин с по 300 лева, и заплашиха да спрат състезателните им права със следната аргументация: „За изказване в средствата за масова информация засягащи честа и достойнството на длъжностните лица в срещата, на основание чл.37, ал.1, т17, 2/б / от ДП ДК наказва Нанджи Шансой, ст.треньор на ПФК „Пирин” гр. Благоевград с лишаване от право да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и с глоба в размер на 2000 лева.

Тук се налага въпросът: Защо въпросните служители не бяха така стриктни, а измислиха поредната вратичка, за да оневинят футболист на „орлите“ след случката в мача им срещу „орлетата“ в събота. Тогава, в 17-ата мин., стражът на шампионите Владислав Стоянов опита да подаде към централния защитник Венцислав Керчев, но Даниел Младенов се оказа по-съобразителен и пресече паса като при последвалото единоборство бе съборен от 18-годишния бранител, което си бе нарисуван червен картон. Той обаче така и не се появи, а бе вдигнат само жълт. На всичкото отгоре от БФС оправдаха арбитъра Станислав Стоянов. От там дори го похвалиха и за пореден път излязоха с витиевато обяснение и становище в полза на „Лудогорец“.

Докато има подобни действия само в подкрепа на силните на деня в България няма да се учудваме на пропуснатото за пореден път световно или европейско от националния ни отбор. Или пък можем да приемем нормално, че футболни джуджета ни подминават като спрели, наши футболисти си изкарват глупави картони по време на мачове на международна сценаа, защото си мислят, че играят в България, където говори името на отбора ти, а не това, което можеш! Не трябва и да се сърдят играчите, че нямат трансфер в по-големи клубове. Заради това ще ни бият като тъпан в някоя квалификация отбори с големи традиции като Малта, Кипър, Люксембург и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене