СКАНДАЛ!!! БФС се измъкна пак!!! Не посмя да уважи контестация на „Пирин“(Благоевград) срещу „Лудогорец“

Оказа се, че каквато и жалба да пратиш, футболната централа няма да гази вода на големите отбори в „А“ група, въпреки че има очевадна грешка

Въпросната жалба бе отправена от „орлетата“ по повод на играния в края на миналата седмица мач благоевградчани срещу актуалния шампион на България. Срещата завърши 1:3 в полза на питомците на Георги Дерменджиев, но една ситуация разбуни духовете. Не само на благоевградския треньор Наджи Шенсой или на феновете на тима му, а и на цяла футболна България.
Тя се случи в 17-ата мин., когато стражът на шампионите Владислав Стоянов опита да подаде към централния защитник Венцислав Керчев, но Даниел Младенов се оказа по-съобразителен и пресече паса като при последвалото единоборство бе съборен от 18-годишния бранител. Вместо да последва изгонване на провинилия се, съдията Станислав Тодоров отсъди фаул и му показа жълт картон.

Последва контестация от страна на „Пирин“, която обаче по всичко ще остане като глас в пустиня, а от съдийската комисия дадоха да се разбере, че нямат никакво намерение да надават ухо на опашкаря в „А“ група. Според аргументацията, която вече е готова игровата ситуация в 17-ата минута е решена правилно от главния съдия Станислав Тодоров!!! Хората от футболната Темида аргументират решението си, тъй като Даниел Младенов няма пълен контрол върху владеенето на топката. Според Съдийската комисия той по-скоро пресича подаване на вратаря към защитник и топката става спорна. За да се подковат в решението си те обявяват, че вратарят Владислав Стоянов има реална възможност да играе първи с нея и затова няма реално причина за показване на чевен картон. Това е така, защото ситуацията е „спиране на обещаваща атака“ и показването на жълт картон е правилно решение. Това обаче се очаква да вдигне още по-голяма дискусия и от БФС няма какво да се чудят, ако отново има изригване срещу тях, след като очевадно подкрепят „милионерите“ от Разград. Следва тогава резонният въпрос: Защо малките отбори да търсят справедливост, щом като се подхожда по този начин спрямо тях? Ако жалбата бе отправена от тима на Кирил Домусчиев срещу благоевградчани, реакцията щеше да бъде същата? Дали при нея нямаше въпросният съдия да бъде „сложен във фризера“ и ако води мачове, да го прави „на село“? Дали правилата не са само за големите, а за „бедните роднини“ извинение? Какъв е смисълът да се прави контестация, след като щом името ти е „Пирин'(Благоевград) или някой друг подобен клуб, щом гласът ти ще остане в пустиня?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене