„Пирин“(Гоце Делчев) спечели важни 3 т. и първа победа през пролетта

Отборът, воден от Димитър Крушовски спечели с 3:2 срещу последния „Балкан“(Варвара)след аристократично отпускане във втората част на мача, което за малко не струва отнемането на триумфа

Мачът, който показа двете лица на неврокопчани донесе много емоции, но и също много поводи за размисъл на играчите и ръководството а отбора, който изигра перфектно първо и разочароващо второ полувреме. Футболистите на тима накараха публиката да трепери до последния съдийски сигнал, след необяснимо отпускане в редиците им.

В този двубой „Пирин“(Гоце Делчев) започна повече от мечтано с две бързи попадения на Борислав Шабанов. Първо той откри в 5-та мин. след центриране на грешка на Живко Грозданов, използвал греша в защитата на гостите. 12 мин. след началото на срещата младият нападател на отбора от града до Места се разписа за втори път. За гостите може да бъде запомнена 26-та мин., когато Стефан Чилингиров, стреля опасно, а Костадин Янев се справи с опасността, а малко по-късно Атанас Трендафилов с шут от средна дистанция намери горната врата на неврокопската врата.

10 мин. след подновяването на играта Радослав Моллов с красиво волле намери горния десен ъгъл на вратата на „Балкан“ и направи резултата класически. След това дойде необяснима дезорганизация на играчите, ръководени от Димитър Крушовски. То бе използвано от съперниковите футболисти, които за малко да стигнат до пълен обрат до последния съдийски сигнал. На два пъти Костадин Янев бе перфектен, след като отрази шутове на излезлите сами срещу него Илиян Стефанов и Найден Панчев. В 68-та мин. обаче вратарят на „Пирин“ бе безпомощен след мощен рейд и хубав ут на Стефан Чилингиров, който фиксира 3:1. В 82-та Славомир Събков намали с още едно попадение преднината на домакините, които обаче устискаха трите точки до финалния съдийски сигнал като на свой ред създадоха опасности пред вратата на противника от Варвара чрез резервата Петър Апостолов и Борислав Шабанос.

„Доволен съм от успяха. Трите точки яха жизнено важни за нас и е хубаво че бяха постигнати срещу пряк съперник за оцеляване. Неприятно бе това, че допуснахме твърде рано да помислим, че мачът е свършил и тази самоувереност за малко не бе наказана от съперника. Трябва да поработим върху този аспект от играта ни, за да не си причиняваме бъдещи главоболия. В крайна сметка се надявам да можем срещу „Виощша“(Бистрица) още, че можем да играем цял мач на ниво и да опровергаем скептиците, които ни показват кат аутсайдери и не вярват в нас,“ коментира старши треньорът на „Пирин“(Гоце Делчев) Димитър Крушовски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене