Скандално съдийство ограби Банско при гостуването на „Локомотив“(Горна Оряховица)

„Такива недоразумения като Боян Славков нямат място в българския футбол. Тези хора са вредни и с неадекватността си ограбват труда на отборите,“ коментира изпълнителният директор на Банско Йордан Баряков след поражението с 2:1 срещу Сашо Ангелов и компания

йордан баряков 1

Йордан Баряков

„Какво толкова сме направили, че да идва да се учи някой си неадекватен човек на наш мач за наша сметка. Който не вярва, нека види записа от срещата, който е качен в интернет – измислени жълти картони, още по-измислено отменяне на наш гол…какво мога да кажа повече? Искам да попитам защо не бе зачетено попадението на Петър Лазаров при 0:0, непонятно изгонване на Любомир Витанов? Каква е причината? Спортно-техническа или това, че на този човек, който претендира да е съдия не му стискаше гостът да поведе? Тук идва въпросът какво щеше да стане, ако бяхме повели ние и как щеше да се развие мачът?

иван атанасов

Иван Атанасов

„През седмицата се афишираше, че този мач е много важен за домакините, предвид техните високи цели. Очаквах наистина здрава битка, можеше да играем и по-добре, но лошо впечатление ми направи съдийството на рефера. При 0:0 ни отмени чист гол, спести и картон още в началото. Много пресилени картони, тенденциозно… Ако мисли така да свири и в бъдеще, няма как да стане. Той показа явно пристрастие.

Нямам нищо против „Локомотив”, имат добра публика, която ги подкрепя, уважавам техните цели, но защо съдията така свири? Ако Лефтеров беше вкарал сам срещу вратаря, можеше да стигнем и до победата. Лошото е, че ни нашариха с картони и за следващия мач ще бъдем отново с двама наказани,” коментира допълни картинката старши треньорът на Банско Иван Атанасов след злополучното гостуване в Горна Оряховица.

банско 1Иначе мачът започна с очакван натиск на „Локомотив“ и в 18-ата мин. след центриране на Васил Туджаров, Петър Лазаров отбеляза красиво попадение във вратата на Пламен Колев, но арбитърът отмени попадението. В 33-тата мин. след спорен фаул домакините откриха чрез Мариян Иванов.

банскоВ 64-та мин. Симеон Мечев удвои след грешка на козлите, а резервата Антонио Ласков намали след ефектно изпълнение от фаул.

банско 2

Двамата вратари и бивши съотборници в Банско – Пламен Колев и Александър Стоянов пък имаха възможност да покажат класа. За гостите остава поне утехата, че имаха по-чистите положения за гол по време на мача в сравнение със своите домакини. Следващият мач за отбора от ски курорта е идната събота срещу един от класните тимове в „Б“ група „Оборище“(Панагюрище), който в последния кръг надделя срещу друг отбор от Югозапада – „Септември“(Симитли).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене