СКАНДАЛНО!!! „Как да играем 17 на 11?“, не издържа и избухна треньорът на „Пирин“(Благоевград) след спорно съдийство срещу „Лудогорец“

Така коментира Наджи Шенсой след поражението на „Пирин“(Благоевград) срещу актуалния шампион с 1:3. Точни за успеха на „орлите“ бяха Джонатана Кафу, който вкара на два пъти – 45-а и 69-а, и Клаудио Кешеру в 62-та. За благоевградчани попадението бе дело на Козмин Моци, който си отбеляза автогол още в 3-та мин. на срещата

Реакцията му бе провокирана след серия спорни отсъждания на главния съдия Станислав Тодоров и колегите му. Едно от най-сериозните бе в 17-та мин, когато Венцислав Керчев фаулира Даниел Генов пред наказателното поле на „Лудогорец“. При ситуацията той заедно със своя съотборник Тони Тасев излизаха сами срещу вратаря Владислав Стоянов, тъй като Козмин Моци бе сравнително по-далеч от разигралата се ситуация. От своя страна главният арбитър  показа само жълт картон на Керчев, а в 86-та на мача бе изгонен Румен Сандев за груб фаул срещу Кишада.

Ако беше някой чужденец, който да ръководи мача нямаше да разбере кой отбор е първи и кой не. Отбелязахме един много хубав гол, после имахме възможност да вкараме друг, но не успяхме. особено през първото полувреме да не дадеш на „Лудогорец“ да влезе в пеналтерията, камо ли да ти отбележат гол не е за пренебрегване и говори само по себе си. В крайна сметка всичко мога да разбера как може да се правят подобни неща? Защо спести един реален и заслужен червен картон? Можем да играем 11 на 11, но как да играем 17 на 11. Казаха ми, че Станислав Тодоров е техен съдия на пресконференция, но не исках да вярвам. Какво обаче се случи?

„Лудогорец“ е най-добрият отбор в България, но защо им е да бъдат подкрепяни от съдите? Нека обаче да се даде възможност да се играе футбол в България. Съдиите нека знаят, че и „Пирин“ е български клуб, Пирин не е израелски отбор, много ви моля. Те бяха умрели (бел.ред – „Лудогорец“). Загубиха самочувствие, след като не успяха да създадат голово положение, ние ги върнахме в мача. Те бяха умрели. ние допуснахме грешка в 45-та мин. Янко Сандански сгреши, след като поиска да лъже, откраднаха му топката и последва гол. През второто полувреме се върнаха в мача с това попадение, което им дадохме да отбележат.  Всичко разбирам в България, но това не разбирам. Не им трябват съдии на „Лудогорец“. За какво са им 15 точки преднина. Не разбирам. Те заслужават да бъдат шампиони. Те нямат конкуренция. Как могат толкова много да паднат съдиите? Нека да помислим, ако им бяха показали червен картон във въпросната ситуация, а ние завършим с преднина от 1:0? Какво би станало през второто полувреме. И те не си вярват на отсъжданията. То и те не си вярат. Може да направиш реверанс, може да направиш нещо, но по-дипломатично. Така обаче – от самолет да се вижда, че искат на кой отбор искат да помогнат. Нямаме нито една точка спечелена благодарение на съдиите. Ние сме отбор, ние също искаме да играем футбол. Надявам се да останем в „А“ група и смятам, че всеки, който е гледал мача, може да го каже. Имаме една седмица да мислим как да играем срещу „Левски““, каза още Наджи Шенсой след поражението от „Лудогорец“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене