Димитър Макриев отново избухна в Кипър. Тимът му във фазата за разпределяне на европейски визи

Неврокопчанинът потвърди добрата си форма, след като вкара гол за отбора му Неа Саламина, който завърши наравно 2:2 като гост на „Етникос“(Ахна)

Двубоят от 26-ия, последен кръг от редовния сезон във футболния шампионат на Кипър, а хиксът бе достатъчен за оставането на клуба му в плейофната група. Тя ще определи шампиона и подгласниците му, респективно представителите на островната държава в евротурнирите.
Мачът не започна добре за Димитър Макриев и съотборниците, а точката бе завоювана в последните минути. На практика това благополучната развръзка бе постигната в последните 6 мин., след като до 84-ата минута изоставаха с 0:2. Иначе всичко интересно се случи през втората част, когато паднаха и четирите попадения.

Първо „Етникос“ поведе чрез Самуел Миранда в 71-ата минута и на Карлес Кото в 81-ата. 3 мин. след това Димитър Макриев намали на 2:1, а секунди преди края на редовното време Алдо Адорно оформи крайното 2:2.
Българинът игра като титуляр цял мач, което остави „Неа Саламина“ на 6-а позиция след края на редовната част от шампионата, а „Етникокс“ е на 11-а позиция. Така отборът на неврокопчанина се класира за плейофната пауза за  определяне на евробойците, докато техният съперник ще бъде част от борбата за оставане в първата дивизия на Кипър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене