За да помним, за да знаем – УП на НПГ „Димитър Талев“ освети град Гоце Делчев със своята родолюбива кауза по случай 3 март „Обичам България всеки ден“

Безсмъртните дейци засияха в зората на 3 март в град Гоце Делчев

Съществували са и съществуват държави. Нещо в тях е послужило за назидание, знание, наука, за изграждането на света. Но България не е като останалите , тя е повече от принципа.
Самият византийски учен Лаоник Халкондил твърди, че „богарите са синове на слънцето, богоизбраните“. Те не могат да се поставят под общ знаменател. Това е обида за честта им, изкривяване на историята.
Днес, на 3 март, 2016 година, нашият народ отбелязва своето ново начало. 138 години това не е просто празник, тази дата значи свобода! Свобода на духа, свобода на силата, тя доказва, че нашата родина е увенчана с безсмъртие. Нашата пръст освен пропита с кръв на герои, е и напоена с амброзия. Тази дата ни учи не на „скотска апатия“, а на вяра, която осветява, блести на небосклона ни. Учи ни на безкраен патриотизъм, филантропия, която дори Омир не би могъл да опише с думи. Ден, вдъхващ сили във всяка една минута от живота ни. Той е доказателство, че най-великите, достойни да застанат рамо до рамо с Боговете, дръзват да имат най-тежка съдба. Но въпреки мрака и покъртителния терор, те успяват! Нима има някой от рода Дуло, който да не е доказателство за българския дух ? Няма! Велика земя, велики хора кърми! Ние сме частици от Левски, От Ботев, от смелата Райна Княгиня, възрожденци „Спарта засрамили“.
– За да помним, за да знаем – Ученическият парламент на НПГ „Димитър Талев“ освети град Гоце Делчев със своята родолюбива кауза по случай 3 март „Обичам България всеки ден“.
На 2 срещу 3 март, дерзаещите възпитаници на елитното възрожденско училище „НПГ“ Димитър Талев, дръзнаха да изберат българското, като разлепиха плакати на светлите личности в нашата епохална история. Ясната цел на Парламента бе да докажат, че младите българи от град Гоце Делчев знаят кои са, своята история, вярват в своето бъдеще, в бъдещето на България. С тази проява “Неврокопска Професионална Гимназия“ „Димитър Талев“, доказва за пореден път колко важно за училището е да се учим на отдаденост към каузата. Да ценим силата на духа и идеалите. – Българи, 3 март е символ на нашата идентичност, тя трябва да се проявява във всеки един ден, при всяка възможност, а възможности винаги има, за да бъде успешна нашата родина!
Ние сме тези, които можем да променим своят малък, но богат свят!

Благовестка Кръстева, 12 Г клас,
Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“,
Гр. Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене