Николай Бодуров покори сърцата на датчаните при дебюта си

Българският защитник единодушно получи признанието на феновете и специалистите които го избраха за играч на мача при дебюта му в датското първенство.

Срещата бе своеобразен дерби сблъсък между втория и третия в тамошното първенство, в който тима на събародника ни – „Мидтиланд“ ремизира с „Олборг“. Двата тима не излъчиха победител и финишираха при 1:1.

Двубоят бе интересен и показа защо клубовете от скандинавската държава все по-често попадат във фазите на елиминациите в Европа. В него Николай Бодуров и компания изпълниха задачата си да владеят по-често топката срещу определено изключително качествения съперник. В крайна сметка с оглед на показаното според медиите в Дания двубоят е приключил при равен резултат.

Якуб Поулсен откри резултата в 42-ата минута от дузпа, а Лукас Спалвис изравни в 54-ата. В края на срещата благоевградчанинът спаси отбора си от загуба със своя решителна намеса. Гостите дори имаха претенции, че българинът е извършил нарушение, но телевизионните камери показаха, че е играл без нарушение на правилата.

След края на двубоя най-големият печеливш се оказа водачът в класирането ФК Копенхаген, който остава начело с 38. „Олборг“ е на 2-а позиция с 35, а „Мидтиланд“ 3-и с 32 с мач по-малко след изиграния 19-кръг на шампионата, но той е с ФК Копенхаген.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене