Благоевград разцъфва пролетно с нови 150 000 цветя

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди да бъдат засадени сезонни и целогодишни цветя на обща площ 2500 кв. м. В сравнение с миналата година зацветените пространства в Благоевград са над два пъти повече. През 2015 година общо засадените с цветя общински площи бяха 1100 кв. м.

За да бъде постигнат желаният резултат и да бъде завършен вида на цветните фигури в града ще бъдат засадени общо 150 000 броя цветя. Сред пространствата, които ще бъдат зацветени са входа и изхода на града, градинката при паметника на Гоце Делчев, при зала „22 септември“ и на кръговите кръстовища в града. Освен в ЦГЧ, нови цветя ще има и по кварталите в Благоевград.

Оформянето на цветните композиции е част от политиката на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и неговия екип за превръщане на Благоевград в по-добро и приветливо място за живеене.

С цел повишаване качеството на живот в града, през 2015 година бе завършен и паркът, в близост до общежитията на АУБ. Бяха направени и десетки площадки за спорт и отдих, които се ползват от жителите и гостите на Благоевград.

Община Благоевград апелира за отговорно отношение и опазване на парковете и цветните композиции в града. При забелязване на нередности може да се подават сигнали на „Горещия телефон“ на Общината 073/ 88 44 34.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене