„Рилски спортист“ загуби от 10 от „Велбъжд“ в Самоков

След 70 минути игра с човек повече „Рилски спортист“ не можа да реши ребуса как да се справи 

Кюстендилци надделяха над съперника си независимо от численото си изоставане в състава и оправда предвижданиета, че отборът с числен превес не може да се справи с ребуса. Отборът на гостите надделя с 0:2 като гост на самоковлии, които в среща от 18-ия кръг на Югозападната „В“ група. Това бе и реваншът на отбора от границата със Сърбия за поражението в миналия кръг срещу новака „София 2010“ (2:3). Това обаче не попречи на клуба от зимния ни курорт да запази 9-ата си позиция в класирането, след като и съперниците му се издъниха в другите мачове от групата.

„Велбъжд“ тигна до успеха чрез Атанас Пенков, който се разписа в 52-та, а съотборникът му Виктор Атанасов в последните секунди на срещата офоми крайното 0:2. Случилото се бе факт независимо от това, че заради изгонването на защитника Симеон Димитров кюстендилци играха с числено превъзходство, след кат той показа нисък праг на ервите си и получи ранен отдих от арбитъра Николай Рамунски.

Малка утеха за самоковлиии е това, че имаха териториален превес, но не успяха да намерят съперниковата мрежа. Това им отреди „честта“ да са един от трите отбора с най-слабо нападение в групата с едва 16 отбелязани гола.

Възможностите пред самоковските футболисти бяха през първата част, но пропуски на Георги Митров и на Ивайло Захариев запазиха двете нули до полувремето. На домакините не помогна и завръщането в игра на халфа Васил Киров, който се появи на терена в 71-вата мин на мястото на съотборника си Захариев. Първи минути през пролетта записа и левият бек Тихомир Крумов, завърнал се след дълго лечение на травма в глезена.

В хода на срещата пък пети жълт картон получи бранителят Димитър Мавродиев, който си партнираше в центъра на отборната заедно с опитния Росен Пътников. Така бившият защитник на „Пирин“(Гоце Делчев) ще бъде аут при гостуването в следващия кръг на „Чико“ (Бяга) тази неделя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене