ВИКТОР ПАНДЕЛИЕВ С НОВ МЕДАЛ

МЕЧТАЕ ДА РАЗВЕЕ ТРИКОЛЬОРА НА ЕВРОПЕЙСКОТО В РИМ

Проведе се четвъртото издание на един от най-елитните турнири по граплинг в България – Real Grappling Challenge. В него по традиция взеха участие най-добрите граплинг състезатели от цялата страна, както и от съседна Гърция . Правилникът на това състезание е изключително тежък и борбата продължава докато един от състезателите не откаже опонента си.

Граплинг е съвременния вид на борба, която наподобява някогашната американска версия на спорта, която е практикувал и Дан Колов.

На това състезание взеха участие и бронзовия европейски медалист Виктор Панделиев и златния балкански Александър Панделиев, двамата братя за пореден път представиха Община Гоце Делчев достойно. След 3 тежки срещи в най-оспорваната категория – мъже до 78кг., Виктор успя да се класира на финал, но не можа да спечели последната тежка битка. Така на стълбичката той се качи на второто стъпало със сребърен медал. За съжаление Александър отпадна на четвърт-финал и не успя да се добере до медалите . Това състезание обаче бе една добра подготовка за гоцеделчевските братя, чиято голяма цел е Европейското първенство в Рим , където те мечтаят за най-високото стъпало, от което да развеят българския трибагреник. За постигането на тази цел младите борци от Гоце Делчев разчитат на подкрепа от общината и местния бизнес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене