Респект след зверския побой на Околовръстното: Полицаи щурмуваха 19 заведения и офисите на 8 охранителни фирми в Пиринско

19 заведения, 8 охранителни фирми, криминалнопроявени и непълнолетни лица бяха проверена в масирана полицейска операция на територията на Пиринско. В операцията се включиха всички полицейски управления в областта. Тя бе разпоредена след жестокия покой на Околовръстното в София, при който охранители нападнаха и пребиха шофьор с бухалки и целеше респектиране на кримиконтингента, както и фирмите, занимаващи се с охранителна дейност.

Акцията се проведе с оглед намаляване на предпоставките за настъпване на ПТП, с цел избягване на конфликти между водачи на МПС, както и недопускане на конфликти на обществени места между лица, ползващи демонстративна охрана и на основание чл. 43 ал. 4 от Закона за МВР. Тя стартира в 01:00 часа на 27.02.2016г.

В хода на операцията са проверени 19 питейни заведения и 8 охранителни фирми, осигуряващи охраната в тях, както и трудовите договори на 16 лица, работещи в охранителните фирми. По време на проверките не са установени лица, обявени за общодържавно издирване.

Установени са 12 непълнолетни лица. На територията на гр. Сандански е образувано досъдебно производство срещу наркоразпространител, той бе арестуван в едно от местните заведения. Операциите по респект продължават.

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене