Михаил Миков помири враждуващите лагери в БСП – Петрич

Постигнато е временно примирие между двата враждуващи лагера в БСП в община Петрич, след като за разрешаването на раздорите в столетницата пристигна от София лично председателят на левицата Михаил Миков. В Червената къща при закрити врати за медиите той се е срещнал с временното ръководство на партията начело с Йорданка Атанасова, а на срещата са присъствали и представители на вътрешната опозиция в лицето на Ангел Иванов и Максим Илиев. Там е бил и бившият лидер Димитър Капитанов.

Двете враждуващи страни са изложили своите мотиви за ситуацията. Ангел Иванов и Максим Илиев са се оплакали на Миков, че последните месеци умишлено са изолирани от ръководството, и са изразили разочарованието си от бившия лидер Димитър Капитанов. Ангел Иванов коментира пред „Струма“:

„Ние изложихме подробно нашата позиция пред Михаил Миков и придружаващите го от София и Благоевград. Нашата позиция е публично известна – недоволни сме от начина, по който се ръководи партията в Петрич. Губим избори след избори, последните бяха катастрофални и вината за това е на Димитър Капитанов. Искаме работещо ръководство, което да изкара партията от това положение. Като цяло останахме доволни от срещата, Михаил Миков ни изслуша и каза и на двете страни, че трябва да постигнем консенсус и да започнем ползотворен диалог. Ще видим какво ще стане през следващите дни, времето ще покаже”, заяви Ангел Иванов.

Йорданка Атанасова не бе открита за коментар, но според участници в срещата и двете враждуващи страни са уверили Миков, че ще загърбят ежбите и ще се помирят.

Вътрешната опозиция била на мнение, че бъдещият лидер трябва да бъде Николай Попов, който щял да обедини партията. Другата страна е настояла, че Йорданка Атанасова е обединяващата фигура. В крайна сметка е решено, че който и да бъде избран от двамата на предстоящата общинска отчетно-изборна конференция на 10 април, да се обединят около него.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене