Тя живя добре само 1 ден! В дома в село Падеш издъхна 86-годишната баба Марика, била много болна и увредена, общината поема погребението й

В дома в благоевградското село Падеш издъхна 86-годишната баба Марика Момчилова, която завчера бе настанена след намесата на съседи и с изричното разпореждане на кмета Камбитов в дома за стари хора в Падеш. Историята й ви разказахме преди дни.

Снощи баба Марика, се почувствала много зле, изпаднала в кома и починала за броени минути. Тя живя обгрижвана само 1 ден. Както struma. com писа преди няколко дни баба Марика, която живее съвсем сама бе открита от спешните в плачевно състояние, мръсна, болна и въшлясала. За нея епизодично се грижеха милостиви съседи, които ни повикаха, за да разкажем нейната история с молба да бъде намерен дом, в който да се грижат за самотната жена.

Часове по-късно кметската управа реши проблема на баба Марика и тя бе изкъпана, прегледана, нахранена и настанена в дома в Падеш, където живя само 1 ден. Къщата и според съседите и е дарена на нейни племенници, които вероятно сега ще се появяват, за да си приберат „заслуженото “ наследство. Общината успя да направи документи на бабата буквално за броени часове, сега ще поеме разходите за погребението й.

П. Попов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене