Добрата новина! „Пиринска мура“ заработи, заплати има

8fde12dee7b97695d24c447be20bc1be_400x300Над 250-те работници на „Пиринска мура“ АД получиха и октомврийските си заплати, макар и с 2 дни закъсение. В сряда по обяд те спряха работа заради неизпълнение на споразумението от страна на работодателите.

 

Миналата седмица двете страни, след близо седмица стачка, се разбраха за издължаването на заплатите от септември миналата година на етапи. Според постигнатата договореност на 24 февруари трябваше да се платят възнагражденията за септември, а на 26 февруари – и тези за октомври. „В края на работния ден в четвъртък парите са преведени по сметките на работниците. Уважавам правото им да протестират, след като не се спазва договорката. Били са в завода, но не са работили. Днес обаче всичко е наред и работата е възстановена“, каза в петък лидерът на КНСБ в Пиринския край Емануил Манолов.

 

Хората са категорични, че няма да позволят да бъдат лъгани и да им бавят месечните възнаграждения. Съгласно споразумението до 16 март ще се преведат и ноемврийските заплати, а до края на този месец – възнагражденията за декември и януари. Но за да се осигурят финансови постъпления, работниците трябва да осигурят 4 контейнера готова продукция до 6 март и още 12 контейнера до края на месеца. За всеки контейнер Надзорният съвет ще превежда само за заплати по 25 хил. лева.

Копирано от standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене