Полиция обискира ски гардероби в Банско за крадена стока, един арестуван

Полицията в Банско работи по сигнал за крупна кражба на стотици чисто нови ски от търговски обект в града. В тази връзка в курорта бяха предприети обиски на ски  гардероби в Банско, за които е имало данни, че са купували от крадената стока. Като съпричастен към кражбата в полицейското управление със заповед за задържане до 24 часа е бил задържан Илиян Дзоков от Банско, който вчера след обяд е освободен.

В хода на проверката са проверени няколко ски гардероба и частни домове в Банско, откъдето са иззети десетки ски. Ските са продавани от Дзоков почти на безценица – търгувал ги на цени от около 100 лв.

Според източник на вестник „Струма“ полицаите са търсели ски с марката „Fischer“ и са иззети над 30 чифта от няколко гардероба в курорта и от частни лица, които ги купили за собствено ползване.

Сред претърсените ски гардероби е и този на Георги Русков и Иван Вишанин, откъдето ченгетата са иззели около 24 броя ски. В телефонен разговор с репортер на вестник „Струма“ единият от собствениците – Иван Вишанин, беше категоричен, че за всичките ски в гардероба притежава фактури и може да докаже откъде са закупени. Относно лицето, уличено в продажбата на крадените стоки, Вишанин заяви, че го познава бегло. „Вчера съм представил фактура за ските. Днес заедно с адвоката си ще пусна молба в полицейското управление да ми бъдат върнати ските, защото ние търпим загуби. Сезонът все още не е свършил и това ни се отразява сериозно върху бизнеса. Иззети са ни 24 или 26 чифта ски, които са купени от пловдивска фирма, а що се отнася до въпросното лице, с него нямам никакви бизнес отношения и дори го познавам само бегло“, заяви Иван Вишанин.

Полицейската проверка в ски гардероба му е стартирала около 18:00 часа завчера. Мъжът сподели, че тя е била в извънработно време и обектът вече е бил затворен, когато са го потърсили от полицията и са му казали, че искат да направят проверка. „Отключихме гардероба заради проверката. Не очаквах, че ще има изземване. Попитах защо ги вземат и ми отговориха, че ще направят проверка и ще ги върнат. Направих консултация с адвокат и той ми каза, че е редно дори, докато бъдат проверени ските, да се оставят при нас на отговорно пазене, защото ние все пак сме купувачи, т.е. потърпевши”, допълни Вишанин.

От другите запитани ски гардероби в курорта отрекоха да е извършвана проверка в обектите им. Според източник на вестник „Струма“ са проверени още три ски гардероба, откъдето също са иззети ски, но малко на брой – по два-три чифта. Полицията в Банско все още извършва проверка по случая.

В Районното полицейско управление освен Дзоков е било задържано още едно лице, за което също има данни, че е съпричастно към деянието.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене