Изложбата „Gift of love” завладя благоевградската публика

Izlojba-2Оригинални и нестандартни виждания за живота, толерантността и любовта бяха представени в изложбата „Gift of love”, която гостува в Благоевград. Експозицията бе открита от заместник- кметът по европейски проекти и програми Зорница Кралева, която от името на домакина кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави младите творци и им пожела да не спират да творят. „С изложбата, посветена на Световната седмица на толерантността, ми се иска да обърнем внимание към толерантността ни към младите творци като вас. Като представител на Община Благоевград смея да твърдя, че Общината винаги е подкрепяла и адмирирала таланта, качествата, устремеността на младите творци и ще продължи да го прави. Вие сте нашето бъдеще, нашите пазители на красивото, на стойностното, през вашите очи- чрез обектив или четка, ние можем да видим действителността по един по различен и цветен начин. Продължавайте да творите, да бъдете толерантни и да вярвате в доброто”, пожела още зам.-кметът Кралева в приветствието си.

Гостуващата изложба е под патронажа на зам.- председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП г-жа Мария Габриел. В залите на Общински младежки дом, жители и гости на Благоевград ще могат да разгледат, до края на месец март, 54 произведения от 37 студенти от Нов български университет и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. От името на своите състуденти, Рая Сотирова благодари за гостоприемството на Община Благоевград и Младежки дом и обясни значението на някои от експонатите, предимно от стъкло, което е използвано като символ на чистотата, прозрачността и толерантността. От своя страна, авторът Деница Дешева си пожела хората да бъдат по- широкоскроени, да приемат по- широко света, а младите творци да обърнат внимание на културата.

Експозицията, посветена на инициативата „Световна седмица на толерантността” представя пластики от стъкло, живопис, рисунки, фотографии и инсталации, пресъздали усещанията за свобода и толерантност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене