Българските презвозвачи започват контраблокада от понеделник

Блокадите по гръцката граница продължават. В Министерството на транспорта се състоя среща на българските превозвачи с Ивайло Московски и Даниел Митов.

Едно от условията е ако до понеделник не бъде разрешена кризата с гръцките фермери, българските превозвачи започват контраблокада. Тя ще засяга единствено селскостопански стоки, които влизат и излизат от територията на България.

Ако кризата не бъде разрешена, българските превозвачи ще блокират денонощно границите по време на празниците. Това ще бъде около Великден, както и летния сезон от 15 юли до 15 август.

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви по време на срещата, че ще страдат само тези, които причиняват такова страдание, съобщава БиТиВи.

Даниел Митов заяви, че ще настоява Европейската комисия да измисли нов механизъм, с който да се разрешават подобни проблеми.

ГКПП „Кулата-Промахон” остава затворен, като там протестират само гръцките фермери. Те очакват свои колеги от Ларисо, които ще пристигнат с автобуси. Все още не е ясно дали блокадата ще падне.

ГКПП „Илинден-Ексохи” е затворен за преминаване в двете посоки.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене