Преврат в областното ръководство на МДПС

Мустафа Сирачки от гр. Якоруда е новият академичен председател на ДПС в Благоевградска област. Негов заместник през следващите 3 г. ще е Радослав Кръстев от Благоевград, който е лицето на младите депесари в областния център на Пиринско.

Двамата бяха избрани с пълно мнозинство на проведеното вчера в Благоевград общо събрание на младежките структури от региона, на което присъстваха 130 делегати от цялата област.

Досега академичен председател бе Ибраим Зайденов от с. Абланица, чийто мандат изтече.
Смяна има и в областното младежко ръководство на партията – делегатите безапелационно изхвърлиха от управлението Исмаил Свиров, който бе предложен и наложен от ексобластния управител и бивш депутат от ДПС Муса Палев. Припомняме, че след последните парламентарни избори Движението изхвърли Палев заради отказа му да даде мястото си в парламента на бившия гърменски кмет Ахмед Башев и още тогава стана ясно, че следващият отлюспен на регионално ниво ще е Свиров. Временно на ръководния областен пост младите политици избраха Мехмед Вакльов. Той ще е начело на ръководството до 13 март т. г., когато в Гоце Делчев ще се проведе извънредна изборна конференция на ДПС.

Гости на форума бяха представители на МДПС от София и кметът на Белица Радослав Ревански, чиито 32 г. го поставят във възрастовата група на делегатите.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене