Босът на „Рилецо“ инж. Петър Георгиев след финала за Купата на България: 23 години чаках тази радост, показахме, че и без пари може да станем шампиони

Президентът на БК „Рилски спортист“ инж. Петър Георгиев бе най-щастливият човек след финала за Купата на България в Ботевград, където неговият отбор срази фаворита „Лукойл Академик“ с 90:80 и стигна до трофея. Секунди след сирената Георгиев полетя във въздуха, а след това гордо вдигна купата пред погледите на своите момчета, треньорския щаб и привържениците на отбора.

„Когато човек прави нещо с години, си заслужава да види резултата от своя труд и този на момчетата. Това са изключителни играчи, нямам думи да опиша колко сериозни хора са. Те доказаха, че за тях не всичко е пари. Не съм имал абсолютно никакви пазарлъци с тях, както напоследък говорят за някои „големи“ български играчи. Такива никога няма да има в нашия клуб. Ние показахме, че и без пари може да станем шампиони на България“, не можеше да си намери място от щастие босът на самоковци.

Георгиев допълни, че 5 минути преди финалния сблъсък е влязъл в съблекалнята и е казал на подопечните му да направят всичко възможно да вземат купата и да играят за него.

„Много пъти ми е идвало да хвърля всичко. Не знам някой друг в България да е давал толкова дълго пари за баскетбол колкото аз. От 1993 година го правя. Всичко това си заслужава, най-после доживях този момент, в който Самоков да вземе Купата на България“, завърши с развълнуван глас Петър Георгиев.

Старши треньорът на златните медалисти Росен Барчовски също бе на върха на щастието.

„Надявах се да спечелим, но очакваното беше по-скоро в сферата на голямото желание, не толкова на реалността. В спорта обаче има логика, защото Самоков заслужаваше да получи нещо такова. Заслужаваше нашият президент Петър Георгиев, който не жали средства за клуба повече от 20 години. Това е трета купа за мен – първата бе през 1997 година със „Славия“, втората – през 2005 г. с ЦСКА и сега този трофей… По-сладко е по този начин да спечелиш три купи, отколкото да имаш 5-6 с един отбор, който е фаворит“, откровен бе Росен Барчовски.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене