Страхът от ракията убиец в Якоруда възкръсна, приеха в болница млад мъж след солиден запой

Страхът от алкохолно натравяне възкръсна в Якоруда, след като 39-годишен мъж от градчето бе приет по спешност в отделението по реанимация в Благоевград.

39-годишният пациент е пристигнал снощи в Спешен център с личен превоз. Той е настанен в интензивното отделение силно уплашен и притеснен, че може да е поредната жертва на метилово натравяне. ИлинденПрес научи, че мъжът е бил сред пострадалите от ракията убиец през декември, когато от натравяне починаха шестима млади мъже, а осем души бяха лекувани след интоксикацията.

„Този път човекът е пил редовен алкохол, не се касае за натравяне. Просто мъжът се е уплашил и превантивно е потърсил помощ при нас. Няма нищо страшно, настанен е в отделението, но няма опасност за живота му“, обясни директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Лекари коментираха, че след алкохолна интоксикация пациентът поне шест месеца не бива да приема никакъв алкохол. Явно това предупреждение не е стреснало 39-годишният мъж, който отново е решил да се напие с приятели.

http://ilindenpres.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене