Connect with us

Таблоид

Осъдиха тризначката Надежда да плати дълга от 2650 лв. на Венци Шалявски и 1836 лв. за съдебни разноски

Published

on

Тризначката Надежда Станчева бе осъдена да заплати на благоевградския бизнесмен Венцислав Шалявски 2650 лв. Районният съдия Деница Урумова реши, че тя дължи сумата по силата на договор за заем, сключен на 27 април миналата година. Тогава той й дал 2900 лв. с уговорката да ги върне в едномесечен срок.

На 1 юни Надежда му върнала 250 лв., а 2650 лв. останали непогасени. За да обезпечи заема си, по искане на В. Шалявски съдът запорира лекия автомобил БМВ на Надежда, който бе оставен на отговорно пазене във 2 РУП – Благоевград, а на 1 октомври бе направен опис от съдия-изпълнител.

Заради въпросното изпълнително дело тризначката е осъдена допълнително да изплати 906 лв., представляващи разноски по обезпечителното дело, и още 880 лв. за направените по делото съдебни разноски.

В хода на гражданския процес бе назначена графологична експертиза заради твърдение на Надежда, че подписът под договора не е неин. Заключението на вещото лице беше, че тя се подписала. Така със съдебните разноски и мораторната лихва от 50 лв. дългът на тризначката набъбва на 4500 лв.

При положение че тя, както и останалите й сестри са безработни, ако съдебното решение се потвърди, за събиране на дълга ще се пристъпи към продажба на запорираното БВМ. /STRUMA.BG

Таблоид

Закриват поетапно COVID отделения в МБАЛ Благоевград

Published

on

МБАЛ Благоевград започва поетапно закриване на COVID отделения заради спада на хоспитализираните пациенти с коронавирус.

Отделенията в държавната болница бяха трансформирани в ковидни, с изключение на АГО и детско, които останаха незасегнати от заразата.

“Натискът върху здравните заведения в областта значително намаля през последните седмици и това доведе до отваряне на някои от отделенията в Многопрофилната болница”, каза шефът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев пред БНТ.

Болницата ще се съсредоточи предимно към отделението по хирургия, за да може да се завърне към операциите. От лечебното заведение казаха още, че са готови във всеки един момент отново да разкрият отделния за хора с коронавирус.

Continue Reading

Таблоид

В часа по „Околен свят“второкласници от Второ ОУ изготвиха проекти на тема „Моят домашен любимец“

Published

on

Днес, в часа по „Околен свят“ учениците от 2“в“ клас, ри Второ ОУ „Гоце Делчев“ в град Гоце Делчев с класен ръководител Светла Попова, получиха    задача да изготвят проект  по любима тема,а именно  „Моят домашен любимец“.

Децата трябваше да потърсят информация за особеностите на техния домашен любимец – къде живее, с какво се храни, кой се грижи за него, както и любопитни факти от живота му. Учениците проявиха голяма отговорност, старание и фантазия при изработването на проектите. Те представиха своите работи  по изключително интересен начин  като разказаха за своите любимци, а тези които нямат домашни любимци описаха техния мечтан любимец.

Домашните любимци учат децата как да бъдат отговорни за друго същество. А животните ги даряват с много обич и ласки. Какво по-хубаво от това за едно дете!

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al