Осъдиха тризначката Надежда да плати дълга от 2650 лв. на Венци Шалявски и 1836 лв. за съдебни разноски

Тризначката Надежда Станчева бе осъдена да заплати на благоевградския бизнесмен Венцислав Шалявски 2650 лв. Районният съдия Деница Урумова реши, че тя дължи сумата по силата на договор за заем, сключен на 27 април миналата година. Тогава той й дал 2900 лв. с уговорката да ги върне в едномесечен срок.

На 1 юни Надежда му върнала 250 лв., а 2650 лв. останали непогасени. За да обезпечи заема си, по искане на В. Шалявски съдът запорира лекия автомобил БМВ на Надежда, който бе оставен на отговорно пазене във 2 РУП – Благоевград, а на 1 октомври бе направен опис от съдия-изпълнител.

Заради въпросното изпълнително дело тризначката е осъдена допълнително да изплати 906 лв., представляващи разноски по обезпечителното дело, и още 880 лв. за направените по делото съдебни разноски.

В хода на гражданския процес бе назначена графологична експертиза заради твърдение на Надежда, че подписът под договора не е неин. Заключението на вещото лице беше, че тя се подписала. Така със съдебните разноски и мораторната лихва от 50 лв. дългът на тризначката набъбва на 4500 лв.

При положение че тя, както и останалите й сестри са безработни, ако съдебното решение се потвърди, за събиране на дълга ще се пристъпи към продажба на запорираното БВМ. /STRUMA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене