Йордан Самоковлийски дебютира с категоричен успех начело на „Миньор”(Перник)

Отборът на „чуковете” пожали „Германея” и го победи само с 6:0, което бе най-малкото възможно да се случи на „Стадиона на мира” за гостите. Хеттрик направи Томислав Павлов

Домакините от „града на винкела” почетоха паметта на легендата Трифон Иванов, както всички родни клубове като спряха игра в третата минута на срещата състезателите на терена спряха играта и заедно с феновете по трибуните на Стадиона на мира аплодираха бившия „железен” бранител на България.

Две минути след това Томислав Павлов от десетина метра шутира силно по тревата и вкара топката в мрежата зад Евгени Спасов за 1:0. в 8-та Ради Митревски се възползва от неразбирателство в отбраната на гостите и покачи на 2:0. Последва леко отпускане на домакините след взетия ааванс и се създаде впечатление за изравняване на играта, а вратарите на двата тима нямаха кой знае колко работа. Така като на шега в 42-рата минута Мирослав Тодоров проби отляво, а при последвалото му центриране Костадин Кафтанов подложи крак за класическото  3:0.

В началото на второто полувреме играчите на „Миньор”  взеха инициативата и натикаха отбора на„Германея” в собственат му половина. В 51-вата минута Даниел Кюрчийски подкоси в наказателното поле Мирослав Тодоров, а главният рефер Благой Манов даде дузпа, реализирана от Томислав Павлов за 4:0 В 67-ата минута Юли Арсов засече с глава центриране отдясно и прати топката зад гърба на Евгени Спасов за 5:0. Крайното 6:0 оформи минути преди края на редовното време Томислав Павлов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене