Голям успех за осмокласничката Симона Чакърова от Трето основно училище„Братя Миладинови” – гр. Гоце Делчев

Осмокласничката Симона Чакърова от Гоце Делчев е сред победителите в седмия национален ученически конкурс, който зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел организира за поредна година. Тазгодишното издание на конкурса беше посветено на актуалната тема за миграцията.
В ученическото съревнование се включиха 140 ученици от 8 до 12 клас. Първата категория участници 8-9 клас писаха есе на тема „Лицата на миграцията”, а учениците 10-12 клас изработваха мултимедийна презентация на тема „Миграцията към Европа: можем ли да превърнем предизвикателствата във възможности?”
Творбите на участниците в конкурса бяха оценявани от авторитетно жури в състав: Мария Габриел, Радослав Стаменков – ръководител на Мисията на Международната организация по миграция в България, доц. д-р Анна Кръстева – директор на Центъра за европейски бежански, миграционни и етнически изследвания, Надя Барух – директор и главен редактор на националното издателство за образование и наука към МОН „Аз Буки” и доц. д-р Николай Попов от катедра „Международно право и международни отношения” в Югозападен университет „Неофит Рилски”.
В първата категория участници 8-9 клас, които писаха есе на тема „Лицата на миграцията”, посещение на Европейския парламент спечели осмокласничката Симона Чакърова от Трето основно училище „Братя Миладинови”. Вероятно през м. май Симона и още тринадесет ученици от цялата страна ще пътуват за Брюксел. В същата категория само двама са отличените с голямата награда от Благоевградска област.
„Успехите идват с много труд и постоянство. Симона доказа, че всичко е достижимо при желание и воля за постигане на поставената цел. Сигурен съм, че Симона ще има още много и по-големи бъдещи успехи”, заяви Александър Халачев – класен ръководител на ученичката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене