На улица „Търговска“ в Гоце Делчев се срути бетонен перваз, едва не уби преминаващи

Един от най-старите блокове на ул. „Търговска“ в Гоце Делчев се разпада, бетонен перваз се сгромоли  пред входа на магазин. За щастие няма пострадали.

3f43f2b23357923fabae85588ca434cbСлед подадения сигнал на място незабавно е пристигнал екип на противопожарната служба в града, който е обазопасил района с лента за забранено преминаване през участъка.

Хората от града коментират, че щастлива случайност е случилото се в неделия ден, когато магазините на търговската улица не са работили, а и потокът от хора е бил почти нулев в същия момент заради почивния ден.

„Скоро ще започнат да падат и отломки от самата фасада, ако не се вземат спешни мерки от общината, тъй като сградата е много стара и напълно похабена вече“, коментираха живеещи във въпросния блок и събралите се след инцидента случайни минувачи.

В апартамента, от чиято тераса се е срутил бетоновия перваз, живее сама пенсионерката Емилия Николова, която няма финансови възможности да възстанови щетата.

Хората от жилищния блок, както и собственици на стари къщи с уникална архитектура се надяват започналите ремонти и санирания на сградите по централната улица „Търговска“ в Гоце Делчев  да продължат.

Надеждите на обитателите от стария блок, който загрозява центъра на града, са жилищната сграда да бъде включена в стратегията за местно развитие, която ако бъде одобрена ще разполага с 8 милиона лева. Със средствата ще бъдат финансирани местни проекти на фирми, общини, читалища, земеделци и кооперации от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово по Програмата за развитие на селските райони 2014 -2020.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене