Слави Бинев пита Европа за нашите шофьори

Слави Бинев

Евродепутатът Слави Бинев

Срещу превозвачите ни се прилагат двойни стандарти, твърди евродепутатът

Евродепутатът от НФСБ Слави Бинев, който се присъедини към НФСБ, за пореден път е изпратил писмо запитване до ЕК, в което защитава правата на български граждани пред европейските институции. Той се застъпва нашите шофьори на камиони, подложени на дискриминация по пътищата на Европа.

„Към българите се прилагат двойни стандарти по време на изпълнение на служебните им задължения в много от страните на ЕС и особено в Германия“, твърди Бинев .

„Ето показателен пример за масов случай. Щом български превозвачи спрат за почивка на обозначените за паркиране места, веднага пристигат контролни органи. Шофьорите, с които съм разговарял, ми казват, че българският им регистрационен номер е повод за контролиращите веднага да започнат проверка, като се търси и най-дребния повод за глоби. Това се случва на българите, но не и на техни колеги от другите страни-членки на ЕС.” – заявява в писмото евродепутатът и подчертава, че подобно преднамерено отношение е недопустимо.

Бинев припомня и случаят с блокадата на българо-турската граница от български шофьори, отново заради прилагането на двойни стандарти. Този път поводът бе издаването на лицензите за транспорт в рамките на ЕС. Броят на издадените лицензи на български превозвачи е 15 пъти по-малък от този на турските им колеги.

И това е при положение, че България е страна-членка, а Турция е извън ЕС. Като резултат малките и средни български фирми губят превози и пазарен дял, а се облагодетелстват големите турски превозвачески фирми. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене