Koпривлен два дни ще бъде център на аматьорския футбол

За поредна година в селото ще се стекат фенове и футболисти за традиционния турнир „Йоанис Томополус“

Същинската надпревара стартира в 12.30 с първия мач от своята програма, само час след тегленето на жребия. В надпреварата през тази година ще се включат освен домакините от „Граничар“, така също „Пирин“(Брезница), а така също съседите от Садово и кръвния враг „Места“(Хаджидимово), което предрича още поне едно издание на местните футболни дербита.

И тази година като всяка в пограничното село спазиха традицията и отново съперниците са 4 като всички те играят в пиринската бундеслига.

граничар копривлен

Естествено едно от събитията с най-голяма интрига е дали ще се срещнат най-големите съперници – „Граничар“ и „Места“, мачовете между които винаги са будели небивал интерес и страсти. Ако играят помежду си, то те ще предоставят на привържениците си възможност да гледат второто издание на сблъсъка между тях, след като за първенство през есента, пак на стадиона в Копривлен те не излъчиха победител и завършиха 1:1. Нова доза интерес добавя фактът, че за първи път в сблъсъка, но с флнелката на тима от родния си град Хаджидмово ще излезе бившето „орле“ Димитър Парасков, който до есента бе част от тима на домакините.

места хаджидимово

Тегленият точно в 11.00 жребий за момента размина двата отбора като определи домакините да играят със Садово, а местенци срещат „Пирин“(Брезница).

След днешните два мача ще бъдат излъчени отборите, които ще бъдат на финала, а така също съперниците за 3-4 място. Страстите са гарантирани, след като домакините са амбицирани да спечелят трофея на името на най-заслужилия им президент, по чието време отборът за малко се размина с влизане в професионалния футбол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене