Дни посветени на Национален парк „Рила“ ще се проведат в Регионален исторически музей – Благоевград

В конферентната зала на РИМ – Благоевград от 22 до 24 февруари ще бъдат отбелязани 24 години от обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия. По повод годишнината на НП „Рила“, организаторите от РИМ-Благоевград и Дирекция „НП Рила“ са подготвили множество презентации, образователни и тематични занимания и Еко игри за защитената територия. Заниманията и през трите дни са с начален час 10:00 и ще продължат до 16:00 часа. Те са съпътствани от изложба с рисунки и фотографии на победителите в Националния ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ 2015 г. През дните посветени на 24-тия рожден ден.

Национален парк „Рила“ е най-големия от Националните паркове. На територията му извира една от най-дългите и пълноводни реки в Европа – река Марица. Там се намират и над 120 езера, повечето от които са с ледников произход.

Четири от най-красивите резервати у нас се намират именно в Национален парк „Рила“. Това са Парангалица, Ибър, Скакавица и Централен Рилски резерват. Парангалица и Маричини езера попадат в защитената зона на ЮНЕСКО. Тук се намира и най-високия връх в България Мусала. Има още 326 национални паметници, два от които на световно ниво.

Заявка за участие в програмата можете да направите на тел. 073/ 88 53 68 – Райка Иванова и Тоня Тодорова отдел „Природа” ще се отзоват на Вашите запитвания.
Заповядайте! .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене