ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО СКИ ЗА ВЕТЕРАНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПАМПОРОВО ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ

Държавно първенство по ски за ветерани ще се проведе в Пампорово през месец април

Кметът Николай Мелемов се срещна с председателя на Българската мастърс федерация Здравка Йорданова по повод организацията на предстоящото 38 –мо Държавно първенство за скиори- ветерани. Състезанието ще се проведе от 1 до 3 април т.г. в Пампорово, а община Смолян е сред организаторите на престижната спортна надпревара.
Здравка Йорданова е световна шампионка от първенството в Нова Зеландия (1978). Носителка е на два сребърни медала от първенства на планетата в Амстердам (1977) и Блед (1979). Спортист номер 1 на България за 1978 г. Работила е и като журналист. От 1991 г. е председател на Българска федерация за ветерани спортисти. Член е на изпълнителния комитет на БОК. Известно време е посланик на България за спорт, толерантност и феърплей към Съвета на Европа. Наградена е с орден „Стара планина“ I степен „за изключително големите ѝ заслуги към Република България в областта на физическото възпитание и спорта“ (2011).
Освен община Смолян , организатори на 38-мото Държавно първенство за скиори –ветерани са Пампорово АД и Българската мастърс федерация.
На срещата при кмета присъства и Даниела Керкелова, която отговаря за Спортните дейности в община Смолян.

Пресцентър на община Смолян

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене