Местния печат

„Струма“

Д. Байкушев стартира спортен комплекс върху 3 дка, червеният лидер Ю. Гошев –кооперация с ресторант и подземен паркинг

Съживяване на инвестиционния интерес в строителството бележи община Благоевград в първите месеци на 2016 г. Куп известни бизнесмени са готови да стартират свои проекти. За няколко седмици от началото на годината Общинска администрация, РИОСВ, кадастралните служби и други институции, които имат отношение към издаването на строителни разрешения, са отрупани с молби, свързани с инвестиционни намерения. 

СДС и БСП в Петрич се стопиха до 100 и 200 души реална членска маса

 Общинската организация на БСП в Петрич насрочи за 10 април провеждането на общинската отчетно-изборна конференция. Тогава ще се избере новото общинско ръководство. Официално номинираните до момента са инж. Йорданка Атанасова, Николай Попов и лесоинженерът Георги Янкулов, служител в Югозападно държавно предприятие –Благоевград.

Минерална вода бликна от асфалтираната преди месец ул. „Хр. Чернопеев“ над Джамията

Почти денонощие гореща вода се излива в средата на платното на ул. „Христо Чернопеев“ 19, над Джамията в Благоевград, на метри от входа на V-то СОУ, сигнализираха вчера предиобед в „Струма“ читатели с апел за спешна реакция.

Грък премина пеша границата и заяви: От нашето село 7 са протестиращите, зарязали са тракторите и не знам къде са, пречат ни да си вършим работата

Напрежението сред българските шофьори, блокирали с телата си ГКПП-Кулата, вчера продължи да расте, допълнително подсилено от две случки. При тях постъпи информация, че от вторник автобус с български деца е блокиран в километричната колона пред гръцкия граничен пункт Промахон и гърците не искат да ги пропуснат, независимо от настойчивите молби на българските гранични полицаи.  

„Вяра“

Очевидци: Хванаха сина на РЗИ инспекторката Радостина Дичева – Николай, пиян зад волана в Сапарева баня

Синът на инспекторката от РЗИ Радостина Дичева – Николай, който е студент в Нов български университет, бе спипан пиян зад волана на лекия си автомобил, съобщиха в редакцията на вестник „Вяра” свидетели на инцидента.

Почерненият брат Иван Радев: Иван Карастоянов се хвалил в заведение, че ще получи 5 г. за убийството на Отвертката

Иван Карастоянов се е хвалел в заведение, че ще получи 5-годишна присъда за смъртта на брат ми Николай Радев, казаха ми го мои приятели, заяви Иван Радев от Дупница по повод влизането на делото за убийството на Отвертката в съда.

Председателят на скиорите ветерани Детелин Фунтаров пращи от здраве на 75 г., разкри тайната: Закусвам 5 вида сурови ядки и чай с кислородна вода, медът е уникален лек за рак, само мерак не лекува

“Не мога да си представя как ще започне един мой ден, ако не стана сутрин и не погледна към Рила. Правя си задължителните упражнения и ако е зима, тръгвам със ските. През лятото пък се качвам на колелото до ранчото, разказва 75-годишният Детелин Фунтаров от Самоков. Той е председател на спортния клуб на ветераните „Рилски скиор“ и е дългогодишен член на ски бегачите.

Уволняват горския Велин Агов от ДГС-Гърмен за незаконна сеч на 150 бора, той се скри с болничен 

ЮЗДП изготви заповед за дисциплинарно уволнение на горския стражар Велин Агов от ДГС „Гърмен” за потвърдена незаконна сеч на 150 дървета от бял бор на територията на горското стопанство. Заповедта не му е връчена, тъй като служителят е излязъл в болничен, съобщават от ЮЗДП.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене