Корнелия Нинова ще сваля Миков в БСП

Засега единственият кандидат е Красимир Янков

Корнелия Нинова ще е основният претендент за лидерския пост в БСП на конгреса на 7 и 8 май. Това показа проучване на “24 часа” сред партийните структури. Отчетно-изборните конференции, които трябва да номинират и председател, текат от началото на февруари. Засега нито Нинова, нито лидерът Михаил Миков са дали официална заявка за поста. Единственият, обявил кандидатурата си, е депутатът Красимир Янков.

В интервю за “24 часа” преди 2 седмици Нинова обясни, че първо ще обяви решението си в партията, после пред медиите. Това ще стане през март, когато приключат номинациите.

Сам човек е обречен, мисля, че мога да управлявам БСП със силен екип, с ясна цел, с хора почтени, които следват тази цел, отговори тя в предаването “Беновска пита” на въпрос би ли могла да поведе партията. “Имам работа, не ме занимавайте с интриги”, бе единственият ѝ коментар снощи, когато “24 часа” я откри на заседанието на червената парламентарна група.

Самият Миков изчаква партийните структури да го номинират. Неофициално обаче вече се водят разговори. Според запознати основният пазарлък е Янаки Стоилов да е червеният кандидат за президент, а в замяна той и лявото му крило в БСП да подкрепят Миков да остане начело на партията.

“Не бива интригантството да бъде основната информация, с която БСП присъства в медиите”, коментира соцлидерът вчера сюжета за битка с Нинова.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене