Тарикат печели по 2 бона на ден от блокадата на границата

Гурбетчията Иван Василев продава телефони на шофьорите ни в Гърция

Наш гурбетчия намери начин да печели от блокадата на гръцката граница. Иван Василев, който от 15 години живее и работи със семейството си в Атина, продава на ден над 20 телефона на български шофьори на камиони, заседнали на пътя в южната ни съседка. От алъвш-вериша си докарва по около 2 бона на ден, пише „Телеграф“.
„Откакто фермерите затварят периодично границата, бизнесът ми процъфтява. Продавам телефони на шофьорите на цена 100-1500 лева. При добър пазарлък от тяхна страна свалям и до 80 лв. Най-малко по 20 бройки продавам на ден“, разказва Василев и признава, че е доволен от създалата се ситуация.

„Не се оплаквам, дано още малко се задържи блокадата, за да събера още някой лев. Имам над 1000 телефона в наличност, ако мога да ги пласирам всичките, ще направя удар, ще си уредя положението“, разкрива плановете си пред в. „Вяра“ гурбетчията. Категоричен е, че няма да се върне да живее в България. У нас си идва самоа по празници, за да се види с роднините си.

Той беше дошъл на пункта на Кулата, за да пробва пазара от българската страна на колоната камиони, но продавачка от крайпътно заведение му се скара защо не продава телефоните на гърците, а ги предлага само на български шофьори. Самодоволният търговец дори не я удостои с отговор и се върна на гръцка територия.

В-к „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене