Левскарите в Благоевград продължиха традицията на детските футболни турнири

Вчера в Благоевград за трета поредна година се проведе детският футболен турнир „Васил Левски”, организиран от Клуба на привържениците на Левски в Благоевград.

Участие в него взеха отборите на 10 училища от града, състоящи се от по 10 играча. На събитието присъстваха над 500 зрители от Благоевград и региона. Регламентът предвиждаше директна елиминация в срещи от по две полувремена по десет минути. До финала на турнира достигнаха отборите на 3-то ОУ „Димитър Талев” и 11-то ОУ „Христо Ботев”. Победител стана 3-то Основно училище. Всички участвали в турнира 100 деца получиха като награда безценен урок по синя футболна история под формата на книгата на Петър Димитров „Синята приказка”, а всеки от отборите получи и по две футболни топки. Призьорите спечелиха комплект бронзови, сребърни и златни медали, а победителят грабна и купата на турнира.

Кулминацията на деня бе демонстративния мач между сборен тим от бивши футболисти на „Левски” от Благоевград и региона срещу отбор от „сини”легенди, воден от Георги Иванов (Гонзо) и Даниел Боримиров. В първия тим личаха имената на Георги Бачев, Петър Михтарски, Иво Тренчев, бившото „орле” Георги Даскалов, допълнени от 2-3 момчета от синия фенклуб в града. Звездната селекция освен Гонзо и Боримиров се допълваше от Захари Сираков, Ивайло Петров- Пифа и Йордан Петков. След изключително оспорвана битка двата тима в редовното време завършиха без да излъчат победител: 2-2. Последваха две продължения от по пет минути, след които резултатът отново бе равен (3-3), а за да бъде драмата пълна се стигна до дузпи, при които превес взе тимът на Гонзо и Борето, побеждавайки с 6-4.

За зрителите бе предвидена и томбола с продадените благотворителни талони, като наградите бяха фланелка на „Левски”, ваучер за пазаруване в бутик Entourage в града на стойност 150 лева и голямата награда уикенд за двама в Алексова къща в с. Огняново. Генерален спонсор на екипите и топките на проявата бе фирма Fashion Supply със собственик Димитър Стойков. Благодарение на спонсорите, община Благоевград и Националния клуб на привържениците на „Левски” у всички участвали деца и присъствали зрители ще останат незабравими спомени, свързани с любимия спорт и любимия отбор. Масовото участие и широкият отзвук от турнира са една добра гаранция за възпитаване на любов към спорта у младите и една дълготрайна инвестиция в здраве и …любов. Любов към „Левски”!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене