ПОРЕДЕН СКАНДАЛ В ПЕТРИЧ! Бивш служител пита МОН: Защо е назначен Ст. Узунов за директор на дома в Първомай без конкурс и без педагогическо образование?

Защо след уволнението на Методи Попов като директор на  Дома за деца, лишени от родителски грижи в Първомай на негово място бе назначен без конкурс и без да има педагогическо образование Стоян Узунов, такова питане  внася в Министерството на образованието и  науката бившият служител на дома Матей Йочев.

„Начинът,  по който бе назначен новият директор на дома в село Първомай, буди недоумение. Нямам нищо лично против  него, но въпросите ми са принципни“, каза Йочев, който е с педагогическо образование, в момента е в пенсия, а преди това работеше за кратко в дома в село Първомай.

Както вестник „Струма“ писа, кметът на Петрич Димитър Бръчков уволни директора Методи Попов и на негово място назначи Стоян Узунов. Според Матей Йочев нормално е за такъв ръководен пост да  има конкурс. „От медиите разбрах,че кметът уволнил директора и назначил нов. Узунов  предполагам, че е временно изпълняващ. Но дори и да е временно изпълняващ, най-логично и нормално е това да е човек с педагогическо образование, а не с икономическо или друго. Затова ще отправя официално питане до Министерството на социалната политика и до МОН. Нека да бъде всичко ясно и прозрачно. Тази длъжност е много важна, работещите в този дом  трябва да са хора, които да се грижат за възпитанието и образованието на децата. Работещите там, в това число и директорът, трябва да са добре подготвени специалисти с педагогическо образование”, категоричен е Йочев.

Новоназначеният директор Стоян Узунов е от Петрич, преди години е работил в РПК. Освен от общината за издръжката на този дом през последните години помагат с дарения и много физически и юридически лица. Покрай кадровата рокада през последните седмици възниква и въпросът колко е реалната бройка на децата  в дома и колко са работещите в него?

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене