ГАФ! Няма решение за втори лифт на Банско

Управляващите партии не са взели решение за строителството на втори кабинков лифт, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. Уточнението идва след проведеното вчера заседание на Съвета за развитие към Министерския съвет. На него не е поставян и разглеждан въпросът за изграждането на втори лифт.

БНР съобщи, че управляващите са постигнали съгласие, а по настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов Съветът е разгледал точката за строителството.

„По време на заседанието на Съвета за развитие към Министерския съвет на 10 февруари 2016 г. за обсъждане беше поставен въпросът за позицията на коалиционните партньори по отношение концесията от 2001 година, свързана със защитени територии в община Банско.

Преди една година беше представен резултатът от работата на междуведомствената работна група и участниците в съвета все още не са изразили окончателни позиции по нея.

Беше предложено партиите да изпратят становища, които до този момент не са получени“, уточняват от пресслужбата.

На Съвета не е взимано решение, но участниците са изразили мнение, че такова трябва да бъде взето.

Съветът за развитие  е формат, в който се обсъждат и координират политически позиции на коалиционните партньори. Той не взема решения от компетенциите на изпълнителната и законодателната власт, а дискутира идеи, проекти и допълнения към Програмата за управление на правителството, завършват от МС.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене