Над 970 тона храни са разпределили БЧК Благоевград през миналата година

български червен кръст

Над 970 тона хранителни продукти предоставени от ЕС са разпределени от БЧК Благоевград по време на двете кампании миналата година. Основния акцент в дейността на БЧК Благоевград и през 2013 беше социално помощната дейност. Най –голямата програма изпълнена от червения кръст за 2013-а бе свързана с раздаването на хранителни продукти по програма „Разпределение на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз”. Над 17 000 души в областта са получили пакети с хранителни помощи по време на двете кампании в края на 2013-а година.

„Раздадени са над 970 000 килограма хранителни продукти. Подпомогнати са 66 институции за деца, за възрастни, защитени жилища с над 185 тона  хранителни продукти“, каза Йорданка Стойчева – председател на БЧК-Благоевград.

 БЧК Благоевград работи и по програма свързана с бездомници. Над 17 човека от област Благоевград през 2013-а година са получавали всеки ден топъл обяд плюс допълнителни хранителни продукти, бельо, спални чували, обувки.

„Друга изключително важна програма е топъл обяд за деца в риск. Тази година сме хранили 30 деца в село Вълкосел, община Сатовча,30 деца от Якоруда и 22 деца в девето училище в община Благоевград изцяло със средства набрани от фондонабиретелни кампании на БМЧК и БЧК“, допълни още Йорданка Стойчева.

 Над 17 човека в нужда са подпомогнати с близо 3000 лв. от БЧК през миналата година.

Изключително амбициозен календар са подготвили от БЧК Благоевград и за тази година, като в момента върви „Акция мартеница”, а средствата отново ще идат за подпомагане на най-бедните и нуждаещи се хора.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене