Преглед на местния печат

„Вяра“

ОбС Кючериново гласува бюджет от 3 252 274 лв., чакат 135 350 лв. несъбрани данъци от 2015 г.

Само с продажбата на една сграда за 160 000 лв. в графата „приходи от продажба на общински имоти” община Кочериново ще може да подпре бюджета си за 2016 г. в размер на 3 252 274 лв. Това стана ясно на заседание на Общински съвет – Кочериново, на което кметът Иван Минков и екипът му представиха разпределението на средствата по пера пред общинските съветници. Без никакви възражение бюджетът беше приет единодушно.

 

Намериха фотографа Валтер от Перник удавен, паднал в реката, докато се облекчавал

Труп на 60-годишен мъж бе открит във водите на Струма в района на моста със скулптурите на жени, наричан още Белия мост. Според запознати починалият е пернишки фотограф, казвал се Валтер и през деня употребил първо вино, после продължил с по-твърди напитки в малка кръчма близо до мястото на трагедията.

 

Евгени Велков от Дупница заби колата си в къща! 19-годишният младеж призна: Не можах да взема завоя, минавам през изпитанията с вяра в Бога

Силно вярващият в Христос последовател на 50-ната църква в квартал „Спартак” Евгени Велков се заби челно в къща на ул. „Патриарх Евтимий” в Дупница. Евгени не е успял да вземе завоя, но като по чудо няма пострадали в инцидента. Единствено колата е смачкана в предната част.

 

Радомирското сдружение РИНГ загуби делото за космическите заплати на съветниците и кмета, Алексиев си оставя с 2-та бона възнаграждение

Пернишкият административен съд отхвърли жалбата на радомирското Сдружение с нестопанска цел РИНГ («Радомир – инициатива на гражданите»), подадена срещу решението на ОбС, с което са определени основната заплата на кмета на община Радомир Пламен Алексиев от 2000 лв. и на съветниците от по 500 лв. Решението не е оспорено от областния управител на област Перник д-р Александров, не е оспорено и от кмета на община Радомир.

 

Румънски скиор загина след удар в скала над Банско, Христо Григоров: 40 мин са го реанимирали, англичанин бере душа в „Пирогов” 

Румънски скиор загина след удар в скала под връх Тодорка. Нещастният инцидент стана към 14 ч. вчера, докато се спускал от платото по улеите, водещи към хижа „Бъндерица”. Именно тогава той се ударил в скала и загинал на място. В началото на спускането румънецът карал по пистите, но малко след това излязъл от обозначения район и спускайки се по улеи, се ударил в скала в долината на Бъндеришка река.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене