Поредният: Скандален грък напуска Бараково, продават базата му заради дългове

Съдия-изпълнител обяви за публична продан базата на фирмата за международни превози и логистика „Трансмондо“ в кочериновското село Бараково, собственост на добилия скандална известност грък Ан. Панайотис. Заради взети и непогасявани заеми от български банки имотът е обявен за публична продан с първоначална цена 198 288 лв, от която да тръгне наддаването на търга следващия месец. Припомняме, че гъркът потресе региона след жалба на международния шофьор от Троян Тодор Иванов в Икономическата полиция и в Областната инспекция по труда в Благоевград.

Иванов се оплака, че гръцкият бизнесмен системно пребивал заедно с бодигардовете си българи, наети за извършване на международни превози.

Издевателствата ставали в базата на фирмата в Атина и дори в благоевградския офис.

Той бил пребит и насилствено бил заставен да подпише запис на заповед и декларация, че няма финансови претенции към Трансмондо.

Освен Тодор жертви на насилие станали още шофьорите Мариян Тотев от Севлиево, Атанас Атанасов от град Бобошево, Венцислав Иванов от Благоевград и петричанин, назован като Росен. От известно време гъркът не се е мяркал в Бараково и е зарязал имота си. Няма данни дали фирмата функционира на територията на Благоевград, където също имала офиси. При появата му в Благоевград се твърдеше, че гъркът имал бази в Атина, Германия, Австрия. Напоследък все по-често имоти на гърци са в ръцете на съдия изпълнителите в региона. Десетки шивашки цехове, които безжалостно експлоатираха шивачки фалираха и гърците избягаха, оставяйки тук неразчистени сметки с работници, кредитори и частни лица. Бизнесът им процъфтяваше дълги години заради евтината работна ръка тук, но кризата ги удари и те се спасиха, бягайки от нашето правосъдие.

П. Попов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене