Майки от Петрич изненадаха с подаръци 19-г. Надя, родила сама в дома си и крила цял месец бебето, изумени от историята й

Майки от Петрич занесоха подаръци на самотната майка и малкия Божидар

Без име

Няколко майки от Петрич вчера занесоха дрехи, храна, памперси и други необходими детски принадлежности на 19-годишната Надя от петричкото село Коларово, която роди момченцето си съвсем сама в дома си. След като тайната й бе разкрита, самотната майка кръсти сина си Божидар.

Бащата на детето напуснал Надя, когато била бременна в 5-ия месец, родителите й са разделени, майка й е на работа в чужбина. Останало само, момичето взело решение да роди детето в дома си, без да каже на никого. След като се разбра историята й, няколко майки от Петрич решиха да й помогнат. Те посетиха вчера 19-годишната майка и бебето в село Коларово, закараха им дрехи, памперси, храни и други детски пособия – като количка, кошарка и проходилки. Тези дни самотната майка е посетена и от представители на социалните служби в Петрич. Детето и майката се чувстват добре.

„Като разбрахме за нейната история, веднага се организирахме и събрахме най-необходимите неща. Всяка една от нас даде каквото може, според възможностите си. Закарахме бебешка количка, кошарка, проходилки, дрехи, завивки, хумана и памперси. Ходихме по магазини и аптеки, от там също ни помогнаха безвъзмездно, помогна ни и д-р Юлия Стойкова.

Останахме изумени от историята на Надя и желанието й да роди бебето и сама да го гледа, а не да го изостави, както правят някои самотни майки. Хора в тежко положение като нея трябва да се подкрепят. В днешно време по-лесно е да се охули някого, вместо да му се помогне, като изпадне в беда”, заявиха петричанките, които помогнаха на 19-годишната Надя.

Те се срещнаха с нея, видяха и малкия Божидар, който спеше кротко в креватчето си. И майката, и бебето са добре, а всички са изумени как 19-годишната Надя се е справила сама да изроди детето и да оцелеят цял месец без помощ.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене