Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: В момента пътувам към ГКПП „Кулата – Промахон“, обстановката там остава напрегната

Обстановката на ГКПП „Кулата – Промахон“ остава напрегната. Това каза Бисер Михайлов, областен управител на Благоевградска област. „През цялата нощ на ГКПП „Кулата – Промахон“ не са пропускани товарни автомобили и нито един не е могъл да премине. За сметка на това на „Илинден – Ексохи“ всички ТИР – ове са били пропуснати и там положението вече е спокойно“, каза още Михайлов. От Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщиха, че преди минути и на граничен пункт „Кулата“ е започнало пропускането на товарните автомобили, но за сега не се знае до кога ще продължи свободното преминаване на моторните превозни средства.
Медията припомня, че към 9.10 часа през контролно-пропускателните пунктове на границата с Гърция се пропускат всички моторни превозни средства, включително и товарните автомобили. Затварянето на пунктовете е в следствие на блокадите на гръцките фермери, които протестират срещу непопулярните пенсионни реформи.
Ливия НИНОВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене